ONYX

Во минатото и денес Onyx како скап природен камен го задржал своето присуство на повеќе простории во домот. Onyx се отпорни на гребнатини и исклучително се едноставни за одржување.

Onyx се крши во блокови и се режe во плочки. Плочите од Onyx се поставуваат во постелка од смеса на песок, вода и цемент. Некои видови се порозни, па затоа треба да се обработат пред првата употреба. Onyx во Rio Kompani го има во различни бои и нијанси.